O nama

Tko smo?

Tvrtka Bezak MTP d.o.o. izrasla je iz obrta obitelji Bezak koji je osnovan 01.06.1983. godine i registriran samo za proizvodnju plastike. Obrt je osnovala Dragica Bezak. Dvije godine kasnije, 01.06.1985. godine, uvodi se djelatnost proizvodnje proizvoda od metala pa se obrt proširuje na Željka Bezak, jednog od pionira CNC/NC obrade.


Prošlost

bezak mtp prošlost
  • 1983 – Početak
  • 1993 – Ulazak na Njemačko tržište
  • 2008 – Osnivanje tvrtke Bezak MTP d.o.o.
  • 2012 – Novi pogoni 3 i 4 u Ivancu
  • 2014 – Partnerstvo s LIEBHERR
  • 2016 – Partnerstvo s BMW u suradnji s tvrtkom Hidria

U vrijeme domovinskog rata počinjemo raditi i s tekstilom budući da smo se uključili u programe MORH-a za opremanje hrvatske vojske, te smo tada brojali oko 40 djelatnica u tekstilu. U isto vrijeme metalna djelatnost obrađivala je dijelove vojne tehnologije, te se tada u obrt uključuje i Robert Bezak, današnji direktor firme Bezak MTP d.o.o. Nekoliko godina kasnije priključuje se i brat, Milivoj Bezak, u obrt.

1993. godine ulazimo na Njemačko tržište, te ovdje stvaramo poslovno partnerstvo, već dugo više od dva desetljeća. Sljedećih nekoliko godina kasnije shvaćamo da djelatnost proizvodnje proizvoda od metala postaje broj 1.

Od 01. siječnja 2008. godine aktivirana je tvrtka Bezak MTP d.o.o. kako bi poslovanje prema pretežno inozemnim kupcima bilo što transparentnije i kako bi se što lakše mogli prilagoditi zahtjevima tržišta.

Svjetska kriza 2009. godine pogodila je i nas, izrezala našu radnu snagu, ali poslije nje smo se vratili jači. Uspjeli smo povratiti većinu zaposlenih, nastavili kontinuirano rasti, te tada kreće i gradnja pogona 3 i 4 u Ivancu. Pogoni se otvaraju početkom 2012. godine.

Povećanjem naših novih kapaciteta, ulazimo na novo tržište proizvodnje građevinske opreme za svjetsku poznatu firmu LIEBHERR, te naš odnos s njima gradimo od 2014. godine i danas zauzimaju 40% naših kapaciteta.
Dobrim rezultatima i konstantnim rastom, 2016. godine uspijevamo se dokazati i najzahtjevnijim kupcima, te ulazimo u tržište autoindustrije. Izrađujemo dijelove za BMW-ove motocikle u suradnji s tvrtkom Hidria iz Slovenije.

Danas

Privatno smo poduzeće koje je počelo poslovati 2008. godine u Loboru, sa sjedištem u ulici Matije Gupca 2. Bezak MTP d.o.o. nasljednik je obrta Bezak, a u 100% vlasništvu obitelji Bezak, zadržavajući kompletan proizvodni program. Naša tradicija je kontinuirano u porastu od 1983., od kada je osnovana. Tri generacije, više od 30 godina iskustva.

Tvrtka Bezak MTP d.o.o., dugogodišnji proizvođač proizvoda za vrlo zahtjevno Europsko tržište, trajno i redovito obavljamo svoj strojni park nastojeći pratiti veliki tempo i dinamiku promjene tehnologije i tržišta, te zahtjeve kupaca.

U četiri pogona, sa strojnim parkom od 54 CNC strojeva i više od 100 zaposlenih, maksimalno se prilagođavamo i ostvarujemo sve želje kupaca, od rokova isporuke, kvalitete, a i cijene. Mi postojimo da zadovoljimo kupca, a zadovoljan kupac je temelj našeg dugoročnog uspjeha. Još od 1993. godine naši inozemni kupci svjedoče našim uspjesima.

„Bezak“ je brand gdje tradicija i razvoj idu zajedno.

Na strojevima, koji prate najmodernije stanje tehnologije, ovdje proizvodnju vrše kvalificirani stručni radnici, od jednostavnih do vrlo kompleksnih dijelova, od pojedinačnih komada sve do visoko serijske proizvodnje.

Tvrtka proizvodi dijelove za alternativnu energiju (vjetroelektrane), proizvode za hidroenergiju, proizvode za drvnu industriju, proizvode za građevinsku industriju, proizvode za autoindustriju, izrada strojeva za namatanje žice na elektromotorima.

Svoje proizvode plasiramo na Njemačko i Austrijsko tržište.


Budućnost

U svojim nastojanjima da se što više približimo kupcima, te kako bi rasla i dosljedno ispunjavala očekivanja kupca, poduzeće mora biti gipko i vitalno, te zato uvodimo LEAN (Toyota Production System) organizaciju. Jer kupac je na 1. mjestu.

Temeljni je cilj trajno poboljšanje kvalitete proizvoda i povećanje produktivnost svih zaposlenih. Tvrtka u svojoj strategiji razvoja predviđa povećanje proizvodnje za cca. 50% u sljedećih deset godina, nakon uvođenja novih strojeva sufinanciranih od strane Europske unije.

Omogućiti poželjno radno mjesto za svakog zaposlenika, te onih koji žele i to postati. Stvoriti imidž poduzeća koje brine o svojim zaposlenicima, te održavati partnerske odnose i povjerenje na visokoj razini.

Od 2018. godine, u firmu Bezak MTP d.o.o. kontinuirano ulazi i sin Roberta Bezak, Željko Bezak (mlađi). Mijenja se svijest i filozofija poduzeća na bolje, te je cilj unutarnja stabilnost i čvrsto temelje poduzeća.


Misija

Svrha našeg poslovanja je konstantno ulaganje u novije i veće strojeve, te širenje naših usluga, kako sa ciljem da smanjimo vrijeme izrade, tako i s ciljem da se što više približimo kupcima, te zajedno s njima sudjelujemo u cjelokupnom procesu proizvodnje – što nas razlikuje od konkurencije.

Vizija

Postati tvrtka moderne i suvremene strojne obrade na domaćem tržištu, a i šire, s daljnjim ulaganjem u nove tehnologije s ciljem približavanja 4.0 industriji, te upoznati nove kupce koji nas cijene, kako bi nastavili naš kontinuirani trend rasta i širenja.